.::FuTure LeAdEr::.

Saturday, March 6, 2010

Geerts Wilders hina ISlam lagi!!!


Pemimpin anti-Islam Belanda, Geert Wilders mengutuk kitab suci al-Quran di dalam Dewan Tinggi Britain, sekali gus mencetuskan perdebatan hangat di dalam bangunan pentadbiran itu serta mencetuskan protes di luar Dewan bagi melahirkan tanda kemarahan.

Sebelum ini Wilders pernah menghina Nabi Muhammad dengan menyifatkan baginda sebagai ‘orang gasar dan fidofilia’.

Wilders menayangkan filem 15 minit Fitna kepada kira-kira 60 orang semalam, termasuk beberapa orang bangsawan dalam bilik jawatankuasa Parlimen. Filem tersebut mengaitkan al-Quran dengan keganasan, tentangan terhadap homoseksual dan penindasan wanita.

Di luar Dewan, kira-kira 200 penunjuk perasaan mengejek dan melaungkan ‘Samseng fasis keluar dari jalan-jalan raya kami’. Polis juga bergelut dengan penunjuk perasaan yang cuba menyekat jalan raya bagi menghalang demonstrasi aktivis penyokong Wilders, Liga Pertahanan England daripada menghampiri Parlimen.

Ahli politik berambut perang itu kemudian berucap kepada media Britain dengan memetik kata-kata Thomas Jefferson, George Orwell dan merujuk kepada Pindaan Pertama dalam Perlembagaan Amerika Syarikat (AS).

“Saya percaya Islam adalah agama yang ganas dan bahaya, namun saya tidak memushi penganutnya,” katanya kepada pemberita.

Bagaimanapun, Wilders mahu seluruh Eropah mengharamkan pendatang beragama Islam kerana didakwanya membawa ideologi fasis.

Lawatan itu dan kontroversi yang menyelubunginya, melonjakkan imej Wilders menjelang kempen pilihan raya umum yang akan dihadapi Parti Kebebasan pimpinannya.

Parti itu menunjukkan prestasi baik pada pilihan raya kecil minggu ini dengan memenangi sebuah bandar dan berada di tempat kedua di sebuah bandar lain.

Wilders berkata, dia mungkin menjadi Perdana Menteri selepas pilihan raya pada 9 Jun ini dan akan menutup semua sekolah orang Islam, menghentikan pembinaan masjid baru malah mengharamkan al-Quran. – Utusan Malaysia

saya x paham apa yang tidak kenanya pada Islam sampai dia kata Islam ni bahaya. jawapannya mudah. ada dua sebab, pertama serangan orang kafir terhadap Islam. mereka mengatakan kita extrimis, pengganas dan tidak bertamadun. ini kita tidak hairan kerana memang kerja orang bukan Islam untuk merosakkan Islam.

kedua, sikap umat Islam itu sendiri. hari ini, umat Islam sudah gagal untuk tunduk pada ajaran agama sendiri. mereka tidak mencerminkan sedikit pun kemurnian Islam. mereka berpakaian tidak menutup aurat. mereka tidak menjaga kebersihan, pengotor. sedangkan Islam mengajar kita supaya sentiasa bersih. mereka suka berhibur berlebih2han. mengimarahkan kelab2 malam. mendengar lagu2 yang membawa dakyah yahudi.. mereka membiarkan saudara mereka terkapai2 menahan luka yang ditujukan oleh kuffar. mereka sendiri yang merosakkan imej Islam. sedangkan sebaik2 dakwah adalah melalui qudwah hasanah seperti yang nabi buat.

inilah yang menghairankan. tidak pelik jika kuffar mahu merosakkan Islam. tetapi agak aneh jika umat Islam sendiri yang merosakkan Islam.

kita sibuk mengatakan dunia ini diperintah oleh agen2 yahudi. sibuk mahu menegakkan ajaran Islam. padahal diri sendiri tidak melaksanakan Islam. Salah sendiri. ingin ditegaskan. perubahan pada kerajaan, khilafah, ummah yang berlandaskan Islam bermula pada diri muslimin. Siapakah muslimin ini? kita semua. Wallahua'lam

1 comment:

  1. kalo kite imbas semula sejarah islam pada tamdun dulu..kite akan sedafr betapa hebatny kerajaan ISLAM pd mse itu...walau cm mane pn tentangan,..Islam tetap kuat..utuh..tp ape y jd skang?segalane hny igauan..ad pepatah mengatakan 'ONE MAN CAN CHANGE THE WHOLE WORLD",tp kalo kite balik kepada reality..ia mustahil..semua harus bersatu..unite..mslahny msyrkat Islam skang sibuk dgn mnegakkan human right...smpaiu mereka lupe org barat sedang amek kesempatan pd mereka..sedarlah wahai rakan2...xsemestiny kite kena tggu org lain brubah..kite sndiri ley uba..tp..perlu kekuatan..kesabaran..jgn siakan agme kite...JIHAD!ALLAHUAKBAR!

    ReplyDelete